Hoe kan ik de huisart van wacht bereiken

U belt het nummer  0900 105 12
U toetst vervolgens de postcode van uw gemeente in
U wordt automatisch verbonden met de huisarts van wacht

Waarvoor kan ik beroep doen op de huisarts van wacht

De dokter van wacht kan de volledige waaier van de huisartspathologie aan. Onze betrachting is wel om enkel te consulteren voor die medische problemen waarvoor U niet kunt of durft wachten tot uw huisarts weer bereikbaar is. Vaak heeft de wachtarts het erg druk en het oplossen van kleine probleempjes kan de dringende hulpverlening in de weg staan. Begeef U ook niet te snel naar het ziekenhuis. Bij twijfel kan de huisarts van wacht U helpen bij de beslissing al dan niet naar het ziekenhuis te gaan. Studies hebben aangewezen dat nog al te veel mensen zich op een urgentiedienst van een ziekenhuis aanbieden met een aandoening die heel makkelijk door de huisarts kan behandeld worden.

Wanneer begint de wachtdienst

De wachtdienstbeurt is onderverdeeld in een dag- en een nachtwacht.
Dagwacht loopt van 7 tot 21 uur. Voor de dagwacht wordt de regio verdeeld in sector 1 (Mortsel, Boechout, Vremde en Hove) en sector 2 (Kontich, Waarloos , Lint en Edegem).
Nachtwacht loopt van 21 tot 7 uur.  Voor de nachtwacht worden de sectoren samengevoegd en is er dus maar 1 arts van wacht.

Wordt mijn huisarts op de hoogte gebracht

Ja, en dit meestal binnen de 24 u na het einde van de wachtdienst. Uw huisarts weet dus bij het volgende consult wat er gebeurd is en zal zich dan verder met de nazorg bezig houden.

Klachten over de wachtdienst

Hoewel we ons uiterste best doen om de wachtdienst vlot te laten verlopen,is het niet uitgesloten dat er iets misloopt. Aarzel niet ons hiervan op de hoogte te brengen.
U neemt hiervoor best contact op met uw eigen huisarts of met het bestuur van de kring , via de kringcoördinator Joke Macharis .

 

Copyright HRM 2018. All rights reserved.