NIEUWS

Zorg dat je niets mist door de griep

26 oktober 2018

Griep treft elke winter 1 op 10 mensen. Meestal genees je vanzelf, maar bij sommige risicogroepen kan griep ernstige gevolgen hebben. Een jaarlijkse griepprik biedt de beste kans om zonder de ziekte de winter door te komen.

Vanaf half oktober is het vaccin beschikbaar. De ideale periode om je te laten inenten tegen griep is tussen half oktober en half november. Voor risicogroepen wordt het vaccin voor bijna de helft terugbetaald. Voor mensen in woonzorgcentra is het griepvaccin gratis.

Voor wie?

De griepvaccinatiecampagne richt zich ieder jaar op specifieke doelgroepen bepaald door de Vlaamse overheid, namelijk:

  • Gezondheidswerkers
  • 65-plussers
  • Zwangere vrouwen
  • Mensen met gezondheidsproblemen: diabetes of een ziekte van longen, hart, lever of nieren

zwangeren en hun omgeving

Als u zwanger bent tijdens het griepseizoen, kunt u zich best laten vaccineren tegen de seizoensgriep. Dat kan vanaf het tweede trimester van de zwangerschap (14 weken). Griepvaccinatie tijdens de zwangerschap beschermt ook uw baby tijdens de eerste maanden na de geboorte.

Copyright HRM 2018. All rights reserved.